Til jul fik jeg en multikøkkenmaskine i gave. Fedt - den kom ganske uventet. Den kan ALT - undtagen at støvsuge og skrælde kartofler selvfølgelig, men alligevel. Megasmart. Måske var det et lille vip med en vognstang fra familien om, at nogle godt kunne tænke sig at jeg begyndte at bage igen. Det har været sat på standby i nogle år pga. den f@&€# nakke. Jeg har ellers tidligere været stormester i sunde brød og usunde kager, måske skal jeg tage den passion op igen?!
Men det kræver nok lige lidt mere focus end jeg kunne præstere i dag. I dag ville jeg bage grove franskbrød. Det kunne jo smage lækkert til gravad laks og dilddressing. Det gik da næsten også meget godt. Indtil brødene kom ud af ovnen. Så fandt jeg jo lige ud af, at jeg havde glemt at den ene franskbrødsform IKKE var en sliplet-model. Ups... Jeg havde glemt at smøre formen... Nå for Søren, hvordan kunne det mon gå til..
Der skal vist ikke meget fantasi til at forestille sig, hvor svært det var at få brødet ud af formen. Her måtte jeg kapitulere. Der måtte lidt manpower til, så Tantens mand måtte på banen. Bagefter - her har jeg har udeladt hans undertekster - var der friskbagt brød til fuglebrædtet. Man skal være god ved dyrene! - det har jeg så været i dag og en uge frem.
Det andet franskbrød smagte fortræffeligt. Jeg skal da bare op på hesten igen - med franskbrød, for de andre ting har jeg efterhånden fået styr på. Der var lige lidt start problemer med at betjene maskinen, fx. skal man IKKE hælde mel i skålen, mens dejkrogen kører rundt. Så lander alt melen oven på låget af dejkrogen. NOT!. Man skal heller IKKE starte maskinen på fuld skrue, når man lige har tilsat mel. Så skal man pludselig til at tørre op UD OVER DET HELE!
Det er vist der Learning-by-NOT-doing skulle have været praktiseret, i stedet for Learning-by-doing. Men nu er det engang sådan, at livet levet forlæns og forstås baglæns. Så pyt! Man skal ikke græde over spildt mel... i det muntre køkken.
Men det kræver nok lige lidt mere focus end jeg kunne præstere i dag. I dag ville jeg bage grove franskbrød. Det kunne jo smage lækkert til gravad laks og dilddressing. Det gik da næsten også meget godt. Indtil brødene kom ud af ovnen. Så fandt jeg jo lige ud af, at jeg havde glemt at den ene franskbrødsform IKKE var en sliplet-model. Ups... Jeg havde glemt at smøre formen... Nå for Søren, hvordan kunne det mon gå til..
Der skal vist ikke meget fantasi til at forestille sig, hvor svært det var at få brødet ud af formen. Her måtte jeg kapitulere. Der måtte lidt manpower til, så Tantens mand måtte på banen. Bagefter - her har jeg har udeladt hans undertekster - var der friskbagt brød til fuglebrædtet. Man skal være god ved dyrene! - det har jeg så været i dag og en uge frem.
Det andet franskbrød smagte fortræffeligt. Jeg skal da bare op på hesten igen - med franskbrød, for de andre ting har jeg efterhånden fået styr på. Der var lige lidt start problemer med at betjene maskinen, fx. skal man IKKE hælde mel i skålen, mens dejkrogen kører rundt. Så lander alt melen oven på låget af dejkrogen. NOT!. Man skal heller IKKE starte maskinen på fuld skrue, når man lige har tilsat mel. Så skal man pludselig til at tørre op UD OVER DET HELE!
Det er vist der Learning-by-NOT-doing skulle have været praktiseret, i stedet for Learning-by-doing. Men nu er det engang sådan, at livet levet forlæns og forstås baglæns. Så pyt! Man skal ikke græde over spildt mel... i det muntre køkken.
Kommentarer
Send en kommentar