Sunde kugler med hvid chokolade og lakrids

For et par dage siden tikkede en mail ind med denne skønne opskrift på sundt juleknas. Jeg havde smagt dem ved tidligere besøg og vi var simpelthen bare nødt til at nå at lave kuglerne her inden jul. Så alle mand blev sat i sving. Det var så slet ikke nødvendigt for det er en supernem opskrift og det tog ikke lang tid at lave dem. De er prøvesmagt - nøj de er gode :-)

 Image and video hosting by TinyPic

Jeg har fået lov at dele opskriften med jer.

100 g. hvid chokolade, 25-30 friske dadler, 75 g mandler med skal, fintrevet skal af 1 appelsin, 2-3 spsk appelsinsaft, ½ - 1 dl kokosmel, 2 spsk god kakao og 2 - 3 tsk lakridspulver.

Hak chokoladen groft og smelt den i en lille skål over vandbad. Pas på den ikke bliver for varm. Tag stenene ud af dadlerne og kom, mandler, appelsinskal og 2 spsk appelsinsaft i en blender. Kør det ret findelt. Er det meget fast så kom mere saft i. Hæld den smeltede chokolade i lidt af gangen og kør det sammen. Kom så meget kokosmel i at massen bliver fastere og sammenhængende. Den bliver faster efterhånden som den køles af. Tag massen ud på bordet og tril 2-3 stænger. Lad dem køle lidt af og skær i 40 stykker. Tril dem til kugler. Bland kakao og lakridspulver og tril kuglerne nogle gange deri. Lad dem blive helt kolde. Opbevares koldt.

Rigtig god fornøjelse :-)


Kommentarer