Rimboboller

I anledningen af hende den langhåredes fødselsdag, har jeg bagt disse boller. Det skulle være noget nemt, idet det skulle laves i forvejen og afleveres på efterskolen, da fødselsdagen rammer en obligatorisk weekend. En fødselsdag skal fejres - om man så er hjemme eller ej - Mor bager!

 Image and video hosting by TinyPic

Tidsforbrug: Ca. 2 3/4 time, heraf 2 timer til hævning og 5-8 min. i ovnen. Ca. 25 stk.

Dej: 25 gr. gær, 2 dl kold mælk, 200 gr. stuetempereret smør eller margarine, 1 spsk. sukker, ca. 6 dl. hvedemel. Fyld: 75 gr. smør eller margarine, 2 spsk. sukker, 2 tsk. vanillesukker. Pensling: Æg. Pynt: 1 dl. flormelis, 1 spsk vand.

Smuldr gæren ud i skålen. Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og mel. Ælt det hurtigt sammen. Rul dejen ud til en firkant 40x40 cm på et melet bord. Skær dejen i firkanter 8x8 cm. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Læg lidt fyld midt på hvert dejstykke. Buk de fire hjørner op omkring fyldet. Læg bollerne i små papirsforme og stil dem på en bageplade. Lad dem hæve tildækket ca. 2 timer ved stuetemperatur. Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i ovnen ved 250 grader i 5-8 min. I varmluftsovn ved 200 grader i ca. 8 min. Lad bollerne køle af på en rist. Pynt med glasur lige inden serveringen.

Tips: Frys de færdigbagte boller, men uden glasur eller ubagte efter hævning. Bag dem ifølge ovntemperatur og tidsangivelse foroven.

Mon ikke bollerne glider ned - selv om de er ikke-slankende. 


Kommentarer