Tyv eller dårlig hukommelse

Allerede i sommers spottede Tantens mand et lille problem. Hver vinter har vi løvnet over havedammen for at undgå, at alle nedfaldne blade fra havens træer havner i dammen. Om sommeren opbevares nettet sammenrullet i vores åbne redskabsrum på øverste hylde på sin vante plads.

I år har vi endda været helt sikker på at nettet har været der, for en solsort havde lavet en rede ovenpå nettet og det havde irriteret os grusomt. Solsorte der flyver lavt om ørene på os, er et no-go. Da vi så lige inden ferien opdagede, at det store grønne net var pist væk, ja så undrede det os.

Nettet er ca. 6 x 10 m og sammenrullet måler det ca 50x50 cm. Kunne en solsort måske flyve væk med det - uden at tabe reden som lå ovenover? En ubehagelig tanke slog os. Kunne en tyv have mast sig igennem hækken fordi han havde spottet nettet ude fra stien og have tænkt, den henter jeg lige?

Image and video hosting by TinyPic

Skal lige hilse at sige, at inden vi tog på ferie, så blev alt af værdi låst inde. Kan man nu ikke engang have noget i fred i en ellers lukket have? Men i så fald - tyv, solsort eller ej - så har den evt. gerningsmand virkelig fået en lang næse - for løvnettet er 10 år gammelt og ikke helt intakt.

Så er det tanken melder sig. Har vi virkelig selv smidt det gamle løvnet ud? Er vi blevet så gamle, at vi ikke kan huske fra næse til mund? Men så alligevel.. det fungerede jo udmærket, hvorfor så smide det ud, når der er masser af andre investeringer til haven, der står på venteliste? Og hvorfor kan vi så huske den pokkers solsort?

Hele matriklen er blevet gennemsøgt op til flere gange, bare for at tjekke op på, om man nu har fået nettet forlagt til et andet sted. Men nej, det har vi ikke. Det må stå hen i det uvisse hvad der er sket, men nu er der købt et nyt løvnet,  som er blevet spændt ud over havedammen  og dermed er sommersæsonen slut.


Kommentarer