Uønskede udgifter

Sidste år i december var vi så uheldige at vores bil gik ned med stress, og Tantens mand fik en fin gave pakket ind i blåt metal på 4 hjul. For at det ikke skulle gentage sig i år, købte vi i foråret en nyere Red Lion.

Men minsanten om vi ikke har haft flere ting, som er gået i stykker her i december. Allerførst min kære iPad, som havde et tastatur hvor mellemrumstangenten ikke virkede. Det blev da nogle forfærdeligt lange sætninger med en masse vrøvleord. Nu er det blevet lavet, heldigvis indenfor garanti, så det er derfor at udgivelserne ikke helt har lignet sig selv.

Så opdagede vi at der lå vand på gulvet i køkkenet. Altså den stakkels Frida, hun fik skyld for at tisse på gulvet, men det viste sig hurtigt, at det amerikanske køleskab heller ikke kunne levere iskoldt drikkevand. Derfor blev elektrikeren tilkaldt. Det viste sig at være 1 stk. knækket vandslange inde bag i køleskabet. 20 minutter koster 800 kr.

Derefter var det galt med afløbet under håndvasken i baggangen. Den fik ondt i halsen og kunne pludselig ikke synke ordentligt - ja faktisk gik rørene fra hinanden og vandet løb ud over det hele. Det var lidt problematisk, for det er der jeg plejer at stå og vaske hundene og jeg havde efterhånden 2 meget beskidte af slagsen, så det hastede lidt. Så blev smeden tilkaldt og det tog også 20 minutter. Her har vi så ikke fået regningen endnu, men mon ikke han taget samme minutpris som elektrikeren.

Alt dette var i sidste uge. I denne uge er der sprunget ikke mindre end to pærer i lysekronen alene over spisebordet, 1 pære i loftet over køleskabet og 1 pære i køleskabet. Da så Tantens mand alligevel skulle ud og købe pærer til køleskabet, kunne han jo lige så godt købe en ny en til ovnen også. Den har været sprunget i et stykke tid, og i anledningen af jul kunne det være rart at få det lavet.

Sådan en praktisk mand er nu altså smart, så imens han kørte til elektrikeren kunne den lille skærm til pæren ,da lige ligge i blød i noget sæbevand. Vel hjemkommet igen med en masse pærer, blev den lille skærm fint vasket af og så skete det unævnelige. Han tabte den på gulvet og den gik i 1000 stykker. Jeg skal af hensyn til sarte læsere udelade underteksterne!

Pænt måtte Tantens mand igen køre til elektrikeren. Der fandt de en skærm der kunne passe. Ekspedienten tjekkede prisen på kassen. 349 kr! WTF. Ej, det kunne nok ikke passe mente hun, hvortil manden nikkede alt det han havde lært. Han fik den bette skid for 99 kr. Jeg behøver vel ikke fortælle at der blev kørt meget forsigtigt hele vejen hjem, og at den straks blev nænsomt monteret i ovnen inden han snart fik skoene af.

Nu behøver vi ikke have flere udgifter. Heldigvis har vi da fået købt alle julegaverne og juletræet, men måske skal vi have risengrød et par gange resten af måneden. Heldigvis har vi haft en juleopsparing, men måske skal vi lave yderligere en investeringsfond til december måned.

 Jo jo ingen penge har vi nok af og nyt tøj har vi haft.


Kommentarer