Grovboller fra Luxemborg

Det skal ikke altid være den samme opskrift, så derfor måtte jeg støve denne af som jeg fik i Luxemborg i 1990. Det er her alder heller ikke spiller nogen rolle. Dog var den lavet som flutes, men det kan man jo bare gøre som man vil.

Image and video hosting by TinyPic

Ingredienser til ca. 20 stk.

50 gr. margarine eller 0,5 dl olie, 4 dl mælk, 50 gr gær, 1 dl tykmælk eller anden surmælksprodukt, 1 tsk groft salt, 2 tsk sukker, 2 dl hørfrø/solsikkekerner, 250 gr grahamsmel, 250 gr hvedemel.

Margarine smeltes og blandes med mælk (eller mælken lunes og olien hældes i). Gær røres i. Tykmælk røres i. Resten røres i. Alt æltes og hæver lunt i 1 time. Dejen vil være meget klistret, tilsæt evt lidt mere mel efter temperament ;-)  Formes til boller eller flutes. Hæver i 45 min. Pensles evt med vand eller æg og drysses evt med hørfrø/solsikkekerner eller groft mel.

Bages 15-20 min. ved 200 grader.

Velbekomme.

Kommentarer