Der kan vel efterhånden ikke herske mere tvivl om, at vi elsker pizza i alle afskygninger. Vi får skam også anden mad, men ikke alt kommer på bloggen. Men denne "kartoffel-udgave" er jeg bare nødt til at dele med jer.
Grov pizzadej:
500 gr. hvedemel, 250 gr. fuldkornshvedemel, 50 gr. gær, 5 dl. vand, 2,5 spsk. olie, 2,5 tsk. groft salt.
Gæren opløses i håndvarmt vand. De øvrige indigrienser tilsættes og dejen hæves til den er ensartet. Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 min. tildækket. Dejen slås sammen og rulles ud.
Pizzafyld:
1 glas rød eller grøn pesto. 3 store kartofler. 2 pk. mozarella, 1 pk. parmaskinke.
Mozarellaen lægges i en si, så vandet drypper af. Pestoen smøres ud på dejen. Da vi herhjemme ikke er helt enige om hvor stærk en pizza skal være, har vi valgt en halvdel med rød og en halvdel med grøn pesto ;-) Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver og lægges på. Mozarellaen skæres i skiver og lægges på. Parmaskinken skæres over på den lange led og lægges på.
Bages ved 200 grader i 15-20 min. God fornøjelse :-)
500 gr. hvedemel, 250 gr. fuldkornshvedemel, 50 gr. gær, 5 dl. vand, 2,5 spsk. olie, 2,5 tsk. groft salt.
Gæren opløses i håndvarmt vand. De øvrige indigrienser tilsættes og dejen hæves til den er ensartet. Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 min. tildækket. Dejen slås sammen og rulles ud.
Pizzafyld:
1 glas rød eller grøn pesto. 3 store kartofler. 2 pk. mozarella, 1 pk. parmaskinke.
Mozarellaen lægges i en si, så vandet drypper af. Pestoen smøres ud på dejen. Da vi herhjemme ikke er helt enige om hvor stærk en pizza skal være, har vi valgt en halvdel med rød og en halvdel med grøn pesto ;-) Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver og lægges på. Mozarellaen skæres i skiver og lægges på. Parmaskinken skæres over på den lange led og lægges på.
Bages ved 200 grader i 15-20 min. God fornøjelse :-)
Kommentarer
Send en kommentar