Energibar

Hende den langhårede er super skarp til at nærstudere etikkerne på fødevarerne. Her forleden viste hun mig en opskrift på låget af en bøtte honning. Den skal vi prøve mor. Som sagt så gjort. Måske skal Tanten til at nærstudere etikkerne fremover. 

Image and video hosting by TinyPic

Ingredienser: 
40 g mandler, 50 g cashewnødder, 30 g rosiner, 75 g dadler, 75 g figner, 25 g havregryn, 1 spsk. Jakobsens honning. 

Fremgangsmåde: 
Mandler, cashewnødder, rosiner, dadler og figner hakkes groft med en kniv. Massen kan evt. blendes ganske let med en stavblender, hvis man ønsker en finere struktur. Herefter blandes massen sammen med havregryn og honning. Massen æltes sammen, og fordeles på et stykke bagepapir i en firkant. Skær det i passende stykker til ca. 6 energibarer. Opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt boks og klar til at spise. (Vi dryssede Chiafrø ovenpå, men kan dog sagtens udelades)

De smagte fantastisk og sjovt nok meget af honning. Derfor lavede vi endnu en portion og erstattede honningen med økologisk koldpresset kokosolie. Det gav straks en helt anden smag. Hvad der så lige smagte bedst kan jeg slet ikke bestemme mig til. Jeg er helt forfalden til disse Energibarer.

Kommentarer