Mini køkkenhave

Her forleden opdagede Tantens mand at der stod omkring 20 jordbærplanter spredt bag volden ved havedammen. Det kom faktisk lidt bag på os, for havde vi lige jordbær? Det har vi så nu, pænt sat i rækker så Tanten kan kende forskel på ukrudt og jordbær. Om det så bliver rigtige jordbær eller skovjordbær det bliver spændende at se. Altså hvis vi når at se det inden fuglene har spist dem.

Image and video hosting by TinyPic

Noget siger mig at vi skal have denne rabarber plukket. Den har nogle virkelig store blade. Måske skulle man kaste sig ud i noget betonstøberi. Sådan et fuglebad formet som en rabarberblad kunne da se meget godt ud, men det bliver ikke lige i denne omgang. Vi nøjes med at bage en kage. Om det bliver til en rabarbertærte eller -kage er jo så lige det.

Image and video hosting by TinyPic

Til en konfirmation for 10 år siden fik vi en lækker dessert, som skulle pyntes med citronmelisse. Der blev leveret sådan en fin lille potte sammen med desserten, med besked om at den kunne plantes ud i haven bagefter. Det gjorde vi så. Helt ufatteligt som den breder sig. Lige nu er den ikke så høj endnu, men inden sommeren er ovre er den oppe i 80 cm højde. Vi har faktisk prøvet at begrænse den, men det lykkes ikke helt.

Og så opgiver man lige så stille, og glæder sig over den i stedet for. Måske skulle jeg finde nogle opskrifter, hvor man kan bruge citronmelisse. Men den dufter himmelsk og rører man bare lidt ved den hænger duften ved på hænderne.

Image and video hosting by TinyPic

Hm! Sådan kan det gå. Inden man får set sig om, har vi pludselig fået en mini køkkenhave. Det var ikke lige planen, men nu er den der altså. Fint placeret for enden af den nordvestvendte terrasse, fint med sol og lidt skygge. Så kan jeg jo passende sidde der og lege fugleskræmsel så vi kan få jordbærene for os selv. 


Kommentarer