Død over birkedrys

August er lig med død over alle birketræer her hos Tanten. Alle andre måneder er jeg ligeglad, men august er dælme svær at komme igennem. Vi har en hængebirk stående i haven, som er stor og smuk og grunden til at den får den lov at stå, er at vi ingen vinduer har ud til den side og heldigvis ligger der ikke andre huse tæt op af det.

Derimod genboens birketræ (læs mange bandeord!) Den står lige ved siden af vores indkørsel. Vi har også haft en stående på vores grund, men den har vi forlængst jordet - det havde vi nemlig lov til. Det må vi derimod ikke med genboens - desværre. For det er mig der rydder op efter det - HVER DAG!

For f@nden hvor er jeg træt af det svineri. Det birkedrys er overalt! Vores bil holder i indkørslen lige under. Dvs. hver gang vi starter bilen, må vi også starte vinduesviskerne for at kunne se ud af ruden. På de varme dage kan vi ikke have vinduerne åbne, for så er hele bilen fyldt med birkedrys. Og tænder man blæseren kommer der såmænd også lidt drys direkte ind i ansigtet på dig.

Campingvognen som holder i indkørslen kan vi heller ikke lufte ud, for så er den også fyldt. Drysset flyver ind i alle kroge, og danner en fin lille bunke lige foran hoveddøren. Så kan vi lige tage det med indenfor når vi går ind. Ikke at vi behøver det, for dels flyver det ind af alle vinduerne og lægger sig i sengene, badekarret og vindueskarmene - for ikke at nævne i hundenes pels blot de ligger udenfor i indkørslen.

Trods næsten daglig støvsugning ligner det stadig Jerusalems ødelæggelser indenfor - så er alle advaret hvis de skulle komme på besøg. Et par timer efter rengøring, kan det slet ikke ses alligevel. Og trods det så fortsætter Tanten med at gøre rent. En ret så ulige kamp.

Krydderierne er afskaffet lige pt. Det behøver vi slet ikke. Hvis vi sidder ude og spiser, så kommer der lige et gratis drys fra oven - med venlig hilsen - selv fløde i kaffen sparer vi.

Så hvis der er nogen der ser en møgsur Tante en sen nattetime stå og tinge med sig selv på hjørnet af indkørslen, om hun skal gøre noget kriminelt - så er det blot mig der går i søvne! Jeg håber jeg vågner i tide.

Kommentarer