Trædebregnerne vokser

Ind imellem tror jeg faktisk, at havemanden bander plænen lidt langt væk. For når man anlægger en ny plæne, så må der arbejdes lidt på det. Såvel græs som trædepuder. Vores flotte trædepuder er ved at være fine igen, men sådan så det desværre ikke ud for 1,5 mdr siden. 

Image and video hosting by TinyPic 

For der spottede vi nye husdyr på matriklen. Massevis af gåsebillelarver. Dem synes vi nu ikke lige at vi havde inviteret, men ved nærmere forespørgsel er de i alle græsplæner i kvarteret. Vi kontaktede derfor vores lokale planteskole.

  Image and video hosting by TinyPic

Her købte vi 2 x 15 kg Kyllinggødning NPK 4-1-3. Jamen det så jo fantastisk flot ud som det der lå på plænen og så var der adgang forbudt for hunde i lang tid.

Image and video hosting by TinyPic

Da sådanne trædebregner skal have en del vand, har vi desværre i mangel af vand ovenfra, været nødt til at vande et par gange om ugen. Når man gør det og får en del sol fra oven, så gror det ganske godt. Det hele altså - også det der egentligt ikke skulle være i plænen.

 Image and video hosting by TinyPic

Det må man bøje sig for, og derfor har havemanden ligget og taget sol på den legemsdel, hvor det ellers er rigtigt svært at blive solbrændt uden striber. Bare rolig,  han er blevet sørget godt for med masser af - solcreme! 

Vi kan allerede se at gødningen har hjulpet. Trædepuderne er blevet mere kraftige og skulle efter sigende ikke være så sarte som græs overfor gåsebillerne. Vi håber og krydser fingre. Vi skal nok snart have de sidste 15 kg. Kyllinggødning spredt, men vi skal altså lige nyde plænen i det dejlige vejr. 

Kommentarer