Coton de Tulear hvalpe

For mig er de største oplevelser i livet, når et nyt liv begynder. Uanset om det er menneske- eller dyrebørn, så er jeg bare helt solgt. Og det er jeg lige nu. Tirsdag nat blev vi beriget med 4 hvide hvalpe af racen Coton de Tulear også kendt som bomuldshunde. Vi er slet ikke landet endnu efter den oplevelse.

Fordi vi selv ejer begge forældrehundene, har vi kunnet følge alt på tætteste hold helt fra starten. Der har været mange forberedelser, netop fordi vi vægter sundhed, velvære og et godt hundeliv rigtig højt.
Selvfølgelig kan man mene, at det ikke kan være den store raketvidenskab at avle hvalpe, men så alligevel. 

For vi skulle jo gerne kunne sige, at vi har bidraget med noget godt til racen. Derfor er begge vore forældrehunde udstillet på DKK hundeudstilling og bedømt at en FCI dommer. Alt dette for at sikre os at vi overholder standardmålene, så hvalpene på sigt også ligner en coton og ikke noget andet.

Derfor er vore hunde med DKK A-stamtavle. Dvs. At man kan følge linierne mere end 5 generationer tilbage. Og hvorfor så det ? Er det ikke bare rent snobberi, når man bare vil have en familiehund? Det er det ikke i mine øjne, tværtimod. Det er for at sikre sig, at der ikke opstår indavl og for at imødegå de komplikationer det kan give, samt for at sikre sig de bedste linier bliver videregivet til den dejlige familiehund, som man kommer til at knus elske de næste 15 år.

Da vi købte vores første hund (dog af anden race) for 30 år siden, løb vi ind i en useriøs avler som så stort på alt, og vi endte med at aflive vores kun 3 mdr gammel hvalp efter et langt sygdoms- og behandlingsforløb. Den sørgelige oplevelse kunne vi godt have været foruden!

Det er en af grundene til at vi vægter sundhed meget højt. Vi har også valgt at få hundene undersøgt for patella Luxation 0/0 (løse knæled), øjenlysning fri for anmærkninger, samt 6 frivillige DNA tests som alle var clear. Alt dette for at sikre os at hvalpekøberne ikke pludselig står med en syg hund. Vi kan ikke spå om, hvad der kan ske i fremtiden, men så har vi testet for hvad vi kender til. 

Vi gør en dyd ud af at socialisere vore hvalpe. En hvalp har lige så meget sjæl som man selv giver den. Så det er bare at hælde på med stimulans og gode oplevelser, så når hvalpen forlader os så er den klar til sit nye liv hos sin foreverfamilie.

I vinteren 2015 tog jeg derfor opdrætteruddannelsen. Det var 17 lektioner omhandlende Jura, Genetik, Adfærd 1, samt Reproduktion. En rigtig spændende weekend som resulterede i at jeg kunne ansøge om kennelmærke. Det fik jeg i maj 2015.

Selv om jeg har kennelmærke og nu også kennelnavn så er det vigtigt for mig at pointere, at vore hunde lever som familiehunde inde i vores hus og er sammen med os 24/7! Og hvalpene opvokser som stueopdræt.

Som med så mange andre ting så hænger pris og kvalitet sammen. Man kan sagtens købe en billig hvalp for under 10.000 kr. Og fred være med det. Man skal bare have for øje, at det samtidigt er et tilvalg og et fravalg. Ved køb af hvalp med DKK A-stamtavle er det et tilvalg med adgang til oplysninger om sundhedsoplysninger, gode råd, træningsmuligheder, evt. Udstilling,  

Forude venter os 8 uger fyldt med sjove oplevelser men også hårdt arbejde. Vi kommer ikke sovende til det, for vi skal nyde alt max, inden vi sender hvalpene videre til deres foreverhome. Dog håber vi at kunne få lov at se frugten af vores arbejde og følge hvalpene, for samtidig at kunne være en livslang hotline med råd/vejledning.

Hvis du vil læse mere om vore hvalpe se her: http://www.kennel-kirland.dk/412387158

Kommentarer