Ris ala mande kage

Jeg elsker ris ala mande og hvis jeg ikke kan vente til Mortens aften og Jul, så kan jeg godt finde på at lave desserten i vinterhalvåret. Da jeg fandt denne dejlige opskrift på en ris ala mande kage, tænke jeg at det kunne måske gå til en stor event senere på året, hvorfor jeg hellere lige måtte øve mig lidt. Jeg er ikke så stærk til husblas, men jeg tog udfordringen op.


Og ja det blev en udfordring! Først fik jeg en gæst som åd AL risengrøden, og så måtte jeg i gang en sen aften med at lave ny portion, for at den kunne nå at afkøle til dagen efter. 


Da jeg bagte bunden, stod der i opskriften at jeg skulle bruge bagepapir, hvilket bevirkede at bunden blev mindre end overdelen. Næste gang smører jeg springformen i stedet for. 


Dernæst stod der i opskriften at jeg skulle bruge kageplast ?! Jeg valgte igen at beklæde springformen med bagepapir. Det er her jeg skal gøre det anderledes til næste gang, for det blev træls at arbejde med.


Det var fuldstændig op ad bakke med den dejlige kage. Lige som jeg havde sat kagen på bordet, måtte en gæst køres hjem pga. træthed. En rum tid senere forsøgte vi igen at samles, men så måtte jeg forlade selskabet pga. sygdom. Nu er vore gæster heldigvis så hjemmevante, at de sagtens kunne klare sig selv. 

Men ellers bortset fra det - hvis man kan leve med en klatkage med ridser i lakken - så smagte den fuldstændig fantastisk. 

Opskrift se med de flotte billeder her: http://spisestuen.dk/2014/12/ris-a-la-mande-kage/


Kommentarer