Før Ruder Konge

For at fortælle om dette fantastiske sted skal vi helt tilbage før Ruder Konge, og endda længere endnu. På det tidspunkt hed Frankrig Det Romerske Rige. Her gik Den Romerske Kejser Nero's oldefar Marcus Vipsanius Agrippa rundt og skridtede stedet af, for at finde ud af hvor broen helt nøjagtigt skulle bygges eller rettere sagt Akvædukten. Det blev i nærheden af den forhistoriske grotte 
Prehistorique Abri de l'age du Renne. 

Romerne i byen Nimes (Byen der senere blev fødested for jeans af demin (de nim) manglede vand og derfor skulle der bygges en 50 km lang akvædukt, som skulle forsyne byen med vand fra en kilde i nærheden. Det må have kostet blod, sved og tårer og måske også et par slaver, at bygge denne vandkanal som skulle transportere 20.000 m3 vand dagligt.


Hvad den gode arkitekt ikke kunne vide var, at 18 år efter færdiggørelsen af dette pragtstykke, ville en mand blive født som kunne omdanne vin til vand. Sikken indvielsesfest de gode romere kunne have holdt med vin ad libitum. Endvidere kunne de også have undgået at få våde fødder. Ja men sådan er der jo så meget.

Stedet blev navngivet Pont du Gard og langt senere i 1840 blev broen klassificeret som Monument historique og i 1985 kom den på listen som Verdensarv. Stedet er efterfølgende tilpasset turister med turistinfo, museum, alleer med snorlige træer mm. Helt bestemt et besøg værd, men husk gode vandresko til de stejle, smalle stier.





Kommentarer