Mænd i Lycra

Jeg har længe undret mig over, hvorfor mange midaldrende mænd med lettere dunk ofte bruger tætsiddende lycra i skrigende farver. De færdes tit i flok på landevejene, hvor de hærger andre trafikanter med deres til tider tilsidesættelse af færdselsreglerne. Er det mon en ny type klub for de tunge drenge, ligesom dem vi i gamle dage kaldte rockere? eller er det en ny behandlingsmetode mod identitetskrise. 


I forbindelse med turen til Frankrig måtte vi derfor se Mont Ventoux, også kaldet det skaldede bjerg. Det berømte bjerg hvor der hvert år TVtransmitteres fra Tour de France. Det burde jo vrimle med cykelryttere både op og ned ad bjerget, men nej vi så kun et par sølle cykelryttere kæmpe sig fremad. Måske var alle de andre var stukket af til de mindre bakker i Danmark? Vi nikkede forståeligt nok, da vi hørte at turen derop ca tog et par timer, incl. en lille pause. De ensomme ryttere lignede ikke nogen der var på badeferie.

Her sad vi og syntes det havde været en udfordring at kæmpe sig op ad bjerget i bil gennem utallige hårnålesving med store uafskærmede skrænter i tæt tåge. Men det lykkedes os at nå toppen for at kunne nyde udsigten i stiv kuling og tung regnvejr. Vi satte hurtigt kursen mod den lille souvenir butik for at købe tørre strømper og få varmen. Efter 10 minutter gik vi udenfor igen - til tørvejr og mild brise. Endelig kunne vi nyde udsigten og se så langt øjet rakte.


Våde og lettere forfrosne kørte vi ned af bjerget igen og fandt et ensomt beliggende hotel. Vi endte i "julestuen", hvor der var dekoreret i røde/hvide farver. Stedet var åbenbart et vinterskisport sted. Det ænsede vi ikke, vi så kun den dejlige varme kamin og den store balje med varm kakao, som blev serveret for os.

Da vi fik menukortet gik det endvidere op for os, at stedet lå så afsides, at ikke alle retter på menukortet kunne vælges, simpelthen pga. manglende leverancer grundet det ustadige vejr. Så gav det måske mening at den søde hund som hed "Aller au Lit" (oversat: gå i seng) måtte bære den tunge byrde at gå med "sikkerhedshalsbånd", så den ikke blev væk i tågen og de omkringliggende skove.




Kommentarer