Vi er helt solgt

Man kan forberede sig nok så meget på en ferie, når man sidder derhjemme. Men hvad man ikke lige får med, er stemningen på stedet, kulturen, varmen, den milde brise og ikke mindst duftene. Vi blev meget begejstret for dette dejlige sted. 

Langt ude på landet i en lille landsby, ikke så langt fra bjergene, midt i en masse vin- og lavendelmarker lå en gammel vingård, som er ombygget til ferielejligheder. Selvom der var flere gæster, så emmede stedet af stilhed og ro. 

Når man bor så lokalt, var det næsten lige før man følte, at man var faldet ned i en tidslomme. Tempoet sænkedes mærkbart, lige undtagen når man færdedes i trafikken. Trods byens lille størrelse var der dog både bager, slagter, grønthandler - og vingårde. 

Vi besøgte selvfølgelig en af de lokale vingårde. Ligesom vi har mælkekvoter i Danmark, så har de kvoter på vinflasker. Dvs. den overskydende produktion og i øvrigt yderst velsmagende vin, blev solgt i 3 liters kartoner til den ublu pris af 10 Euro. 25 kr. pr. liter vin kunne vi ikke stå for. Så på det punkt blev vi hurtigt lokale franskmænd med fed accent, som drak vin til næsten alle måltider. 


Vi besøgte et marked i en tilstødende by. Hver søndag rykker de lokale handlende deres boder ud på gaderne langs med floden. Det var et virvar af små tætte gader fyldt med gestikulerende franskmænd midt i en rigtig god handel. Der var alt lige fra ost, pølser, frugter, blomster, tekstiler, lavendelposer, honning, smykker, små cafeer og gademusikanter. Alt undtagen turister. Det kan godt være de var der, men vi hørte ingen der talte andet end fransk. 

Den lokale kirke holdt gudstjeneste for åbne døre. Man kunne bare gå ind og overvære ceremonien, hvis man havde lyst. Så det gjorde vi - selvfølgelig i stilhed og uden at knipse billeder med fuld blitz - med respekt for stedet og dens brugere. Vi skulle have alle aspekter med.

På en eller anden måde er vi blevet ramt hårdt af dette sted. Det var alt hvad vi søgte. Fransk, lokalt og meget autentisk. Vi er helt solgt.


Kommentarer