Kun en tåbe frygter ikke haven

Her er de sidste billeder af vores dejlige store græsplæne. Vi har fået konstateret græsallergi og nu må den desværre væk. For et par år siden lagde vi haven om, til en "doven have", dvs bunddækken i de fleste af bedene. Dejligt nemt, så var det bare græsset det skulle slåes.


Nu er vi så stillet overfor en større udfordring, for hvordan laver vi en have uden græs? Hurra for internettet. Efter at have søgt lidt inspiration tog det ikke mange minutter at tage beslutningen. Væk med græsset.


Vi har tidligere lagt mange natursten i vores have og nu vil vi bygge lidt videre på ideen. Vi får nok lange arme og må denne gang ty til maskinpower, og ellers må det tage den tid det tager. Rom blev ikke bygget på én dag.


Der vil blive flere stenbede rundt i haven og vi flytter lidt rundt på de eksisterende planter. Disse hostaer pynter fint sammen med natursten.


Bonderoser går godt sammen med pigsten, og mon ikke vi fået et par ekstra bonderoser listet ind i den nye haveplan. Noget bunddækken kan vist godt trænge til noget mere plads. Vores mange rhododendroner må ud af buskene og få mere lov til at brede sig. 


Hortensierne kommer ud af krukkerne og de vil blive omgivet af sten som her i indkørslen. Der kunne også godt etableres to terrasser mere, én i skygge under det store asketræ til de varme dage, og én i aftenssol.



Og ved de nye terrasser må vi selvfølgelig have nogle flere af disse søde figurer og nogle flere bænke, lanterner eller måske en hængekøje, hvem ved.



Da vores gule iris næsten kvæler havedammen, selvom det kun er et halvt år siden vi tyndede kraftigt ud, så kunne man lave små vandhuller hvor de kunne få lov at fylde. Der skal selvfølgelig ikke være store sten over det hele, men der skal også være lidt granit rundt omkring. 


Vi har forsøgt at vende græsallergien til noget positivt, for det er virkeligt surt, når man elsker naturen. Kig jer omkring og se hvor meget græs der er overalt. Vi har bestemt, at det bliver spændende selv  at tegne og indrette haven påny.

Op med hovedet, man skal ikke hyle blot fordi man får en gaffel i øjet. Når først alt sliddet er ovre kan vi kalde det en "multidoven" have, og den vil blive perfekt for en aktiv familie. I mellemtiden må vi så arbejde skuffelsen af os, og håbe på det bedste resultat, så vi alle kan trives i haven igen og få vores egen lille oase.

Kommentarer