Din hund - dit ansvar

I går gik jeg en tur med hundene - som alle andre dage. Den sidste stykke tid er jeg, uanset hvilken vej og på hvilket tidspunkt jeg har gået, været så uheldig at støde ind i "damen med hundene" som også overfaldt min hund sidste november. Jeg har vendt om og gået en anden vej, når jeg har spottet hende, og vi har længe talt om herhjemme, at det ville gå rivende galt på et tidspunkt. Man kan høre på lang afstand, når hun kommer med sine gøende hunde. (Pekingeser og pudel!)

Men i går blev vi taget "med bukserne nede". Min hund sad og gjorde sit i et hegn og pludselig kom en hund susende rundt om hjørnet i en pokkers lang fleksline og snappede ud efter min hund. Først da hun hørte, at hundene gøede, trak hun hunden til sig. De var to damer der var ude at gå med hundene, og de havde bestemt ikke haft opmærksomheden på deres hunde. De fortrak sig hurtigt.

Tilbage stod jeg så med to hunde, der var skræmte og ophidsede. Hvem forsvarer ikke sig selv, når man bliver angrebet, det er vel kun naturligt. Jeg gik straks hjem igen og jeg behøver vel ikke at sige, at jeg var rasende. Efter en kort samtale med min mand, blev vi enige om at ringe til "damen med hundene". Det her var bare ikke i orden!

Så jeg ringede og spurgte om hun vidste, hvad hendes hund havde gjort. Nej, men jeg kan da høre at du er berørt over det. WHAT! tænkte jeg.. Da jeg fortalte hende, at hendes hund havde snappet efter vores hunde, sagde hun blot at det ikke var hende der havde gået med hunden, men at det var hendes nabo. Jamen, det er DIN hund og så er det DIT ansvar og du stod jo lige ved siden af! og så længe du ikke har mere styr på din hund, så må du afskaffe flekslinen og give dine hunde mundkurv på! Hold nu op, så blev damen sur og hvislede; Ja så må du se om du vil have på din samvittighed, at min hund skal aflives og så smækkede hun røret på. Nå men så ringede jeg da bare op igen og sagde: Nej kammerat, det er DIN samvittighed. Det er DIT ansvar at DINE hunde bider! farvel. Der røg det bekendtskab!

I november overfaldt hendes pekingeser min hanhund. Det kostede hende 1000 kr. i form af et dyrlægetjek herfra. Gudskelov har en coton MEGET hår, så der ikke blev bidt indtil skindet, men det kostede pels og megen træning med min hund bagefter. Da jeg var ovre med regningen, stod hun og klappede hendes hund og sagde, jamen han er sådan en god hund, han er bare en alfahan! OMG! Når man så samtidig hører, at den samme hund har bidt 2 andre hunde, så ringer alle mine alarmklokkerne.

I går var det så pudelen der var efter mine hunde, den har vel også lært et par tricks her eller der, men så er det altså på tide at der bliver taget ansvar. Hvad siger statistikken lige med de to hunde? En ting er i hvert fald helt sikker for mit vedkommende. Jeg har haft meget stor tålmodighed med "damen", næste gang der sker noget, så bliver hun politianmeldt - det kan jeg sagtens have på min samvittighed.

Tilbage står så endnu en gang en masse arbejde med mine hunde. Efter den oplevelse vi havde i går, måtte jeg bare afsted til træning med hunden. Den skulle simpelthen ud at være sammen med andre "normalt socialiserede" hunde hurtigst muligt. Men han er heldigvis en Don Sofus der hviler i sig selv, og den lille Fritze - hun er en fighter, så vi skal nok komme på banen igen. Vi lader os ikke standse af andre.

Kommentarer