Lige en lille dessert som jeg lavede til en julefrokost. Det er en diabetesopskrift som blev et hit oveni al julemaden, da den er dejlig frisk.
- Pandekagedej: 1 dl hvedemel (ca. 60 g), 1 dl hvid hvedemel (ca. 60 g), 2 tsk. sukker, ½ tsk. vaniljesukker, 2 æg, 3 dl mælk med højst 0,7 % fedt, 2 spsk. flydende fedtstof.
- Frugtsalat: 1 dl fromage frais, 2 tsk. flydende honning eller sukker, ½ tsk. vaniljesukker, 1 æble (ca. 100 g), 1 pære (ca. 100 g), 1 clementin (ca. 50 g), 75 g vindruer, gerne blå
Pandekager: Pisk mel, sukker, vaniljesukker og æg sammen med halvdelen af mælken. Tilsæt resten af mælken sammen med fedtstoffet, og pisk dejen helt glat. Bag 10 pandekager på en lille stegepande (ca. 18 cm i diameter). Fordel ca. en ½ dl dej på panden og steg i ca. 2 min. Vend dejen og lad den stege færdig på den anden side. Hvis panden har teflonbelægning behøver den ikke ekstra fedtstof.
Frugtsalat: Rør fromage frais med honning eller sukker og vaniljesukker. Fjern kernehusene fra æblet og pæren, og skær frugtkødet i små tern. Pil clementinen, del den i både, og skær dem i mindre stykker. Skær vindruerne i halve eller kvarte afhængig af størrelsen. Bland frugten med fromage frais-blandingen.
Servering: Fold hver pandekage sammen til en kvart. Fyld frugtsalaten i den øverste lomme.
Nydes i godt selskab :-)
Kommentarer
Send en kommentar