Astmalejren Luftballonen


PUST LIGE BALLONEN OP!
Det lyder bare så enkelt..

Men netop fordi det ikke er en selvfølge for alle..

organiserer Luftballonen årlige

sommerkurser for børn og unge

med astma, allergi eller eksem.

De sidste 11 år har vores sommerferie været planlagt sådan, at vores to piger også har kunne deltage i Astmalejren Luftballonen. Luftballonen er en sommercamp på Fyn for børn og unge med astma, allergi eller eksem i alderen 10-17 år fordelt på 3 lejre i alderen 10-12 år, 13-15 år og 15-17 år.

Her lærer de unge at leve med og have styr på deres kroniske sygdom, at anse det som en udfordring og ikke en begrænsning. Dagligdagen er skemalagt med undervisning og sjove aktiviteter, og alle får rykket deres grænser for hvad de kan.

Samtidig knyttes der varige venskaber med andre deltagere. Det er så skønt at have venner, der ved hvad det handler om og man ikke behøver at forklare sig hele tiden. Endvidere er det vigtigt at det unge menneske ved, at der er mange andre unge i samme situation, og at man ikke er alene i verden.

Hele lejren er baseret på frivillig arbejdskraft og alt er velorganiseret. Første gang vi skulle aflevere vores datter på lejren var det med lidt bævende hjerte, men det blev hurtigt afløst af tillid. Den megen information og professionelle ledelse har gjort det til en fornøjelse, at komme på lejren år efter år. Det er faktisk så dejligt et sted at komme, at nogle af deltagene er fortsat som frivillige ledere efter at de er blevet 18 år, og de ved om nogen hvordan det er, at være hjemmefra og ny i klassen.

Som forældre til to piger med astma/allergi har opholdene på Luftballonen været "som at vende en hånd". Fra at have ukontrolleret astma, astmaanfald, indlæggelse på hospitalet, inaktive børn på grund af astma har vi nu to velfungerende og meget sportslige piger som mestrer deres kroniske sygdom til fulde. Det har også hjulpet os herhjemme, hvor al viden er blevet videregivet til. Det giver tryghed i dagligdagen at have styr på sin astma.

Så hvis du har børn/unge  (eller har kendskab til) så kig ind på http://luftballonen.dk/ og fortæl endelig vidt og bredt om det. Her kan du finde al oplysning vedrørende Astmalejren, hvordan man tilmelder osv. For god ordens skyld oplyses at Luftballonen er et uafhængigt upolitisk, ikke-religiøst, non-profit projekt der er demokratisk forankret i Astma-Allergi Foreningen, og hvis virke baserer sig fortrinsvis på frivillige hjælpere.

Gå til linket : Luftballonen





Kommentarer