Rabarbertærte med marcipan og kokos

Det plejer altid at være mig der bager her i hytten, lige pånær denne rabarbertærte. Tantens mand har kastet sig ud i bagekunsten og det er så vellykket at jublen slet ingen ende vil tage. Denne opskrift har allerede hittet flere gange hen over sommeren. Det er så skønt at få brugt sine rabarber til noget godt.

Image and video hosting by TinyPic

Ingredienser:
2 æg, 100 g sukker, 100 g smeltet smør, 100 g hvedemel, 50 g kokosmel, 1 tsk bagepulver, 1 spsk vanilieessens (eller kornene fra 1/2 vaniliestang), 100 g marcipan i små stykker, 300 g rabarber i små stykker, 2 spsk rørsukker.

Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen imens du pisker. Tilsæt vanilieessens, kokosmel og bagepulver og pisk det hele sammen. Bland hvedemelet i dejen og dernæst vendes marcipanstykkerne i dejen. Bland 100 g rabarber i dejen. Fordel dejen i en smurt tærteform (diameter på 20 cm eller en aflang på 10x30 cm). fordel resten af rabarberne ovenpå dejen og tryk dem let ned i dejen. Drys med rørsukker ovenpå tærten. Bages i ovnen ved 170 grader i ca 35 minutter. Serveres gerne lun med creme fraiche, vanilieis eller flødeskum.

Tips: Kan bages dagen i forvejen og lunes lidt i ovnen inden servering.

God fornøjelse

Kommentarer