Som jeg har lovet i tidligere indlæg, videregiver jeg hermed opskriften på denne lækre ostelagkage. Jeg er ellers ikke til ostelagkage, men et år til julefrokost dukkede den op som dessert, og så var jeg helt solgt. Limen gør den utrolig frisk. Opskriften er oprindeligt beregnet til små tærteforme 11 cm / 6 stk, men jeg har valgt at lave den i en springform 23 cm.
Ingredienser:
190 g almindelige søde kiks, 135 g smeltet smør, 250 g smøreost naturel blødgjort, 250 g sukker, 1,5 spsk limeskal revet fint, 3 spsk limesaft, (2 stk lime) 4,5 dl piskefløde.
Fremgangsmåde:
1. Smør formen.
2. Blend eller knus kiksene, til massen ligner brødkrummer. Tilsæt smeltet smør og rør til det hele lige akkurat er blandet. Tryk kikseblandingen jævnt ud i bunden (og evt på siderne i formene). Dæk dem til og sæt dem i køleskab, mens du laver fyldet.
3. Pisk smøreost, sukker og limeskal og -saft i en skål med elpisker til det er glat.
4. Pisk fløden helt stiv med elpisker i en skål og vend flødeskummet i osteblandingen. Fordel fyldet på kiksebunden. Sæt dem i køleskabet til de skal serveres.
5. Tip: Pynt evt med tynde limeskiver. Du kan erstatte lime med citronskal og -saft i stedet for.
God fornøjelse
Kommentarer
Send en kommentar