Mormors ris ala mande

Siden før ruder Konge (dvs i alle de år vi har været gift) har vi fået ris ala mande med kirsebærsovs, som er en gammel tradition fra min mands familie. I sidste uge kom jeg på den tanke at jeg ville prøve at lave ris ala mande, som vi fik det i min barndomshjem. 

Som med så meget andet her i december, så blev det ikke så perfekt som ellers ønsket, men pyt med det - c'est la vie - langt mindre kan også sagtens bruges - i hvert fald var smagen akkurat som jeg husker det.


Det er ganske almindelig ris a la mande, som er lagt lagvis med jordbærsauce. Indrømmet saucen skulle måske have været jævnet med noget stivelse, men det var en opskrift ud fra min barndoms hukommelse (og hvad bekymrede jeg mig om opskrifter dengang).

Dog kunne jeg til min gru huske, at min mor altid kom hakkede mandler i ris ala manden. Det blev naturligvis udeladt (man kan vel komme til at glemme), og så blev toppen pyntet med flødeskum.

 Jeg elsker ris ala mande og har med glæde spist kirsebærsovs dertil i mange år, men i år har der nu sneget sig en mindre ændring ind i programmet til juleaften. Jeg har fået smag for min barndoms ris ala mande, så nu har jeg også købt jordbærsauce. Så kan hver mand få som lyster.

Nedtælling til juleaften er hermed begyndt.

Kommentarer