Her bor vi

Det er sommer, det er sol, og det har været søndag. Det har været en helt fantastisk sommer indtil nu. Ikke for de stakkels landmænd eller andre som er økonomisk afhængige af regelmæssig nedbør, men for os andre sol hungrende danskere, som næsten ikke kan huske hvordan en dejlig solskinsdag kan være.


Det ved vi nu. De sidst par måneder har vi næsten boet på vores nordvest vendte terrasse, som vi fik anlagt for 5 år siden. Endelig fandt vi de helt rigtige havemøbler og pavillon som vi kunne lide. Det hele blev leveret i store kasser på adressen og så gik Havemanden i gang med at samle tingene. Dér blev hygget grundigt. Dog måtte vi låne naboens lange arme da pavillonen skulle rejses, så det skylder vi vist en middag for.


Selv om vi forsøgte at stormsikre det hele fra starten, med at bore stængerne fast i fliserne, så blev vi alligevel overrasket af en pæn brise en dag. Det var selvfølgelig en dag hvor Havemanden sad trygt og i sikker afstand på jobbet. Det ruskede pænt i dugen, så det endte med at Tanten stod og dalrede på en stige for at redde det hele. Efter en times biksen frem og tilbage, 3 halvdesperate opkald til Havemanden lykkedes det at få styr på lortet. Efterfølgende tjekker vi vejrudsigten for blæst løbende og er der optræk til stærk blæsevejr, så bliver dugen pillet ned på forhånd.


Der er dejligt at sidde lidt i skyggen på de varme dage, når den sydvendte terrasse bliver for varm. Samtidig er vi så privilegeret, at kunne skifte terrasse alt efter hvilken vej vinden blæser. Slet ikke dårligt. Efter kl 19 har vi fuld aftenssol. Vi kunne godt have sol fra kl 17 men det ville indebære at vi skulle fælde et af de famøse høje træer, som står på vores grund. Men det er vi nu ikke helt klar til endnu. Vi hygger stadig godt nok som det ser ud nu.   

God sommer!


Kommentarer